Pahoittelen että kestää tämä blogin päivitys. Olen saanut jo palautettakin että missäs viipyy lomakuvaukset. Tässä sitä nyt tulee.

Olimme lomalla viikon 8 Itävallan Schladmingissa. Mieheni on himolaskettelija, joten suuntasimme tänä vuonna Alpeille. Yleensä olemme kärvistelleet lapin pakkasissa.   Schladming yllätti rentoudellaan ja rinteiden paljoudellaan ( ja jyrkkyydellään).  Kun saavuimme perille ihmettelimme että missäs kaikki lumet on; lämpötila laaksossa n 10 astetta ja ilma kuin meillä vappuna. Onneksi vuoren huipulla oli lunta ja kaikki rinteet kunnossa. En muista viettäneeni näin aurinkoista talvilomaa koskaan.

 

435881.jpg

Koska itse en ole kovin hyvä hiihtäjä, niin olin suosiolla ilmoittautunut hiihtokouluun, mikä kyllä kannatti. Opemme Norbert retuutti meitä pitkin ja poikin vuoria ja loppujen loppuksi laskin useammissa paikoissa kuin himolaskija puolisoni. Pikkuhiihtokoululaisia kuljetti taas Hopsi express, josta olin kyllä kade.

435898.jpg

Poislähtiessämme sain ylipuhuttua perheeni että menisimme Salzburgin kautta. Kyllä kannatti. Ihana kävellä leudossa ilmassa ja ihailla vanhoja rakennuksia ja shoppailla. Olenko muistanut kertoa että minussa on vähän himoshoppaajan vikaa. Mikä parasta , löysin Salzburgista lankakaupan. Ostosten tekeminen oli kyllä vähän vaikeaa kun kaikki langat olivat muovipusseissa hyllyissä, eikä lankoja saanut koskea. Menisivät kuulemma piloille. Tästä huolimatta sain ostettua muutamat kerät lankaa.